Ga naar zoekveld

Uitvaartondernemer Simone Beijer wil Licht brengen waar het donker is

21 november 2022 · Leestijd 3 min

Elke maand maak je in de rubriek 'Spot on' kennis met bevlogen ondernemers. Deze keer stellen we je voor aan Simone Beijer. Ze heeft een eigen uitvaartonderneming en brengt boeken uit over rouw bij kinderen. Wat drijft haar om dit werk te doen?

Samen bouwen we aan een hoopvolle samenleving. Door het delen van Gods Liefde voor iedereen.

"Een slogan waar ik me helemaal in kan vinden. Mijn naam is Simone Beijer, ik ben 47 jaar en in de eerste plaats echtgenote van Geurt en moeder van 2 prachtige dochters van 23 en 19 jaar oud.

Bijna 8 jaar geleden volgde ik parttime een Bijbelschool en in de module roeping en bestemming werd het me duidelijk dat God me riep om de uitvaartzorg in te gaan.

Om een lang verhaal kort te maken, ik luisterde en begon mijn eigen bedrijf, met Hem als werkgever. Zonder ervaring in deze branche, maar zeker wetend dat ik iets te brengen had en heb. Namelijk Gods Liefde. Zijn Licht schijnen juist als het heel donker is, in het leven van mensen die iemand verliezen."

Uitvaarthuis en uitgeverij

"Omdat ik een passie voor kinderen heb en niets liever doe dan bemoedigen en spreken breidde mijn werk en mijn werkgebied zich snel uit. Inmiddels zijn we 7 jaar verder, heb ik een eigen uitvaarthuis en werken we met een team van bijna 25 mensen om dagelijks mee te bouwen aan die hoopvolle samenleving. Naast onze uitvaartonderneming ben ik inmiddels, samen met mijn jongste dochter, een uitgeverij begonnen. Hier brengen we onze eigen boeken uit op het gebied van rouw bij kinderen. Het allernieuwste boek over stilgeboorte gaat in januari naar de drukker."

Cursussen over rouw

"Omdat we geloven dat we onze kennis en ervaring mogen delen hebben we inmiddels ook een eigen opleidingsinstituut. We geven cursussen over rouw bij kinderen, stil geboren kinderen, betrokken spreken enzovoort voor uitvaartleiders, maar juist ook voor leraren, verplegend personeel, verloskundigen etc.

Voor al deze drie bedrijven geld dat we 1 gezamenlijk motto hebben. We willen mensen helpen om te Regeren over rouw en verlies. In iedere vorm. Want wij geloven niet dat de duisternis zal blijven regeren. En daarom brengen wij Licht, juist daar waar het het allermeest donker is."

Ook meebouwen aan EO & Ondernemers? Klik hier!

Ontmoet meer ondernemers

Sluit je aan bij het EO-ondernemersplatform

Ontmoet meer ondernemers

Ontdek waarom Chris Jan, Gerrie, Rens en anderen zich hebben aangesloten bij het zakelijke platform van de EO.