Ga naar zoekveld

Missie & ons verhaal

Overtuigd van Gods liefde voor iedereen, willen we verhalen vertellen over God en het volgen van Jezus.

Wat drijft ons?

Overtuigd van Gods liefde voor iedereen, willen we verhalen vertellen over God en het volgen van Jezus. Verhalen die levens veranderen, mensen raken en in beweging brengen om in liefde met elkaar te leven. Het Evangelie is een boodschap van geloof, hoop en liefde. Jezus laat ons zien wat Gods bedoeling is met ons leven en met deze wereld en hoe we in liefde met elkaar kunnen leven.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Wat zijn wij?

De Evangelische Omroep is een mediabedrijf dat onderdeel uitmaakt van het publieke bestel. Daar maken we voor verschillende doelgroepen content en laten een eigen christelijk geluid horen. We vormen een gemeenschap van professionals die samenwerken vanuit een gedeelde missie. Door onze verbinding met leden, kerken en maatschappelijke organisaties leveren we een bijdrage aan de pluriformiteit van de publieke omroep en zijn we stevig verankerd in de samenleving.

EO Identiteitsbeleid 01-2023 (.pdf)

Wat doen wij?

Verhalen vertellen is ons vak. We willen verhalen laten horen die ertoe doen en die mensen inspireren. Verhalen die gaan over geloven, maar ook over belangrijke thema’s in het publieke debat.  In verhalen komen de diepste drijfveren van mensen naar boven. Door goed naar mensen te luisteren, leren we wat hen bezighoudt. Zo ontdekken we wat het Evangelie van Jezus betekent voor het leven hier en nu. We willen niet alleen mooie verhalen vertellen, maar ook verhalen die ongemakkelijk zijn en schuren. Daar is moed voor nodig.

Bestuursstructuur EO

Lees ook over:

Bestuursstructuur EO
Verantwoording representatie

Lees ook over:

Verantwoording representatie