Ga naar zoekveld

Ondernemer Alderik Bos: 'Dankbaarheid is mijn diepste drijfveer'

20 april 2023 · Leestijd 3 min

Elke maand maak je in de rubriek 'Spot on' kennis met bevlogen ondernemers. Deze keer stellen we je voor aan Alderik Bos. Dankbaarheid is zijn motief om mee te bouwen aan een hoopvolle samenleving.

"Vorig jaar heb ik een half jaar sabbatical genomen en kwam erachter dat ‘dankbaarheid’ toch wel een diepe drijfveer is", vertelt Alderik. "Na de verkoop van drie bedrijven in de liftenbranche, jaren hard werken wilde ik eens stil staan en mezelf de vraag stellen" “Wat drijft mij en wat heb ik te doen?” Zo heb ik ruim 800 km gelopen naar Santiago de Compostella. Een prachtige tocht die een diepe indruk op mij heeft gemaakt, met name door de eenvoud van het wandelen, dag in dag uit en het heel dicht bij de natuur zijn.

Het deed mij beseffen dat sinds het ontstaan van de aarde er gezorgd wordt voor deze aarde en dat ik er heus op mag vertrouwen dat de Maker dat zal blijven doen. Ik ben dus hoopvol gestemd."

Talenten en kansen

"Als God goed voor mij is en als ik rust neem, bij mij het woord ‘dankbaarheid’ boven komt, dan ligt daar ook het antwoord. Ik heb talenten en mogelijkheden van God gekregen. En ik ervaar dat ik als ondernemer vaak de kansen zie en ook aangrijp. En dat is iets wat ik ook anderen wil aanreiken. Ik zie in ieder mens een spoor van de Maker en dat geef ik graag door."

Opladen in de natuur

"Inmiddels begeleid ik, samen met ruim twintig collega’s, ondernemers bij aan- en verkoop van bedrijven. Daarnaast maak ik tijd om een jeugdvriend te helpen met de verkoop van zijn kunst en maak ik podcasts. Dat doe ik voor zowel zakelijk als voor onze lokale kerk. Verder zit ik in het bestuur van de landelijke kerk. Maar wat ik ook belangrijk vind, is mijn werkweek zo inrichten, dat ik regelmatig tijd heb voor vrienden en familie. Verder houd ik van lezen en luister ik graag muziek. Ik vind het heerlijk om te zeilen, wandelen en/of fietsen evenals bootcamptrainingen. Daar laad ik op, want veel antwoorden liggen nu eenmaal in de natuur."

Ontmoet meer ondernemers

Sluit je aan bij het EO-ondernemersplatform

Ontmoet meer ondernemers

Ontdek waarom Simone, Rens, Chris Jan en anderen zich hebben aangesloten bij het zakelijke platform van de EO.