Ga naar zoekveld

Makelaar Rens van Doorn: 'Ik wil graag wat doen voor mijn naaste'

10 juli 2023 · Leestijd 3 min

In de rubriek 'Spot on' maak je elke maand kennis met een ondernemer die zich heeft aangesloten bij het zakelijke platform van de EO. Makelaar/taxateur Rens van Doorn is één van hen. Hij is getrouwd met Bertha en vader van Noa, Nathan en Anna. "Hoe mooi is het wanneer je als klein tandwieltje in een grote machine toch mee mag werken aan iets groots?", vertelt hij over zijn betrokkenheid bij de EO.

"Toen ik vroeger in de Bijbel las over het Koninkrijk van God, dacht ik dat dat iets was wat nog moest komen. Waarop ik moest wachten. Nu weet ik dat wij op dit moment al mee kunnen bouwen aan Gods Koninkrijk. En daarmee bouwen wij ook mee aan een hoopvolle samenleving."

'Tandwieltje in de machine'

Ik ben als ondernemer en makelaar/taxateur een zakelijke en commerciële jongen. Vanuit mijn geloof, vind ik het belangrijk om in mijn werk en in mijn bedrijf samen met mijn collega’s te laten zien aan anderen dat we oprecht, eerlijk en ethisch handelen. Ik vind het alleen wel moeilijk om met mijn zakelijk relaties te praten over Jezus of over mijn geloof in Hem. Natuurlijk komt het wel eens ter sprake, maar ik ben er volgens mij niet voor in de wieg gelegd. Daarom kies ik ervoor om op een andere manier dat tandwieltje te zijn in die machine.

'Mijn opdracht'

Ik wil graag wat doen voor mijn naaste. Volgens mij is dat mijn opdracht. Daarom steun ik bij Stichting Woord en Daad het Job Boosterproject in Burkina Faso. Een land waar veel werkloosheid is, maar ook veel zonuren. In dit project worden kansarme jongeren opgeleid tot zonnepaneelmonteur. Hiermee wordt een stukje werkloosheid bestreden en ze werken mee aan verduurzaming. Hoe mooi is dat?!

Ondertussen reageren onze opdrachtgevers ook positief op dit initiatief. Ik laat tijdens de kennismaking zien dat we graag wat doen voor onze naasten. Vaak wordt het gewoon voor kennisgeving aangenomen. Ik heb in ieder geval nog nooit een negatieve reactie gehad. Maar soms komt er een klant hiervoor speciaal naar ons of krijg ik een hele leuke reactie: 'Wat mooi dat jullie dit doen!'.

Tegenwoordig zijn we met ons bedrijf operatief vanaf 2 locaties: in Wijk bij Duurstede en Leersum. Ik voel me dankbaar voor het werk wat we mogen doen. Maar juist ook dat we mogen delen!"

Ontmoet meer ondernemers

Sluit je aan bij het EO-ondernemersplatform

Ontmoet meer ondernemers

Ontdek waarom Gerrie, Daan, Alderik en anderen zich hebben aangesloten bij het zakelijke platform van de EO.