Ga naar zoekveld

Maartje Bohorie en Lyjanne Bonsink willen door iets van Jezus’ liefde laten zien het verschil maken

1 november 2023 · Leestijd 3 min

“Een hoopvolle samenleving. Soms lijkt het bijna een utopie en zakt de moed je in de schoenen. Schietincidenten op scholen, groeperingen die elkaar vanwege afkomst of geloofsovertuiging naar het leven staan, zedendelicten, gebroken gezinnen of online pestgedrag... Je zou zomaar kunnen denken dat een ‘hoopvolle samenleving’ een verloren zaak is. Een utopie van wereldverbeteraars met een onrealistische kijk op de menselijke ziel…”

Maar is dat zo? Want begint elke vorm van hoop, elke omslag, elke eerste stap in de goede richting niet bij jezelf? Het lijkt misschien een open deur, maar zo werkt het wel. We zagen laatst een instagrampost waarin een vrouw bedankte voor de “anonieme moeder die in het geheim extra lunchboxes meegaf aan haar eigen kind”. Op deze manier had zij als kind altijd iets te eten gehad, terwijl haar eigen ouders het niet konden betalen. Dankzij de onbaatzuchtige gulheid van deze anonieme moeder was zij in staat geweest om ‘gewoon’ mee te doen met de rest van de klas en had ze geen honger hoeven leiden. Wat ons betreft hét voorbeeld van een kleine daad die enorm veel impact heeft. Want juist door dit soort ‘kleine’ gebaren kan een prachtig sneeuwbaleffect ontstaan.

Verschil maken

Hoe mooi is het om als ondernemer, opdrachtgever of stagebegeleider dáár het verschil te maken waar de impact zo groot is: in het dagelijks leven, op de werkvloer en in het zakendoen. Bijvoorbeeld door een veilige werkplek te creëren voor werknemers of stagiairs, door nét even een andere houding aan te nemen in het contact met je klanten en door vooral iets van Jezus’ liefde te laten zien in de manier waarop je in het leven én in je business staat.

Samen bereik je meer

Het lijkt lastig verenigbaar, die harde zakelijke kant en die zachte kant die Jezus ons voorleeft. Maar soms is het een kwestie van simpelweg beginnen. Lef tonen en het net even anders doen dan de buitenwereld gewend is. Dat begint misschien wel met het steunen van initiatieven zoals EO & Ondernemers. Andere gelijkgestemden ontmoeten en nadenken over ‘hoe dan wel’. Want om nog maar een open deur in te trappen: SAMEN bereik je meer! Juíst als het gaat om een hoopvolle SAMENleving!

Ontmoet meer ondernemers

Sluit je aan bij het EO-ondernemersplatform

Ontmoet meer ondernemers

Ontdek waarom Simone, Rens, Chris Jan en anderen zich hebben aangesloten bij het zakelijke platform van de EO.