Ga naar zoekveld

Jolanda Neuteboom gelooft dat God ons elke dag uitnodigt om te kiezen voor het goede.

29 mei 2024 · Leestijd 3 min

Jolanda Nooteboom is consultant en trainer/coach. Als arbeid- en organisatiepsycholoog en mediator begeleidt zij organisaties, teams en medewerkers in het bouwen aan een High Trust organisatie. Jolanda is getrouwd en heeft 3 kinderen.

Als jong stel vertrokken we naar Indonesië om daar te wonen en werken. We leefden in een arm gebied en waren getuige van de eerste verkiezingen in Indonesië, die het land van dictatuur naar democratie leidde. Die periode maakte veel indruk. Vanuit het besef wat een voorrecht het is om in vrijheid te leven, werken en keuzes te maken, keerden we met inmiddels een jong gezin, terug naar Nederland.
Het deed mij besluiten om als coach en trainer bij een organisatie aan de slag te gaan. Om zo een bijdrage te leveren aan mensen en organisaties om hun bestemming te ontdekken, talenten te ontwikkelen en hun opdracht te vervullen. Met veel plezier en passie werk ik nu meer dan 25 jaar voor dat bedrijf en geef ik, als een van de partners leiding aan de organisatie. Een van de kernwaarden van het bedrijf is: het bouwen van een High Trust cultuur.

'Togetherness’

Ik geloof dat God nodigt ons elke dag uitnodigt om te kiezen voor het goede. Ondanks onze omstandigheden. Hij leert ons gebrokenheid in het leven zien, omarmen en transformeren. Hij nodigt ons ook elke dag uit om te kijken met gezalfde ogen. Hij wil ons de kunst leren van het tevoorschijn kijken en luisteren van de ander en zo Zijn schoonheid openbaren vanuit hoop voor de toekomst.

Op dit moment zien we om ons heen een samenleving die sterk polariseert. Laatst werd mij gevraagd: ‘wat is jouw woord voor dit jaar. Ik noemde: ‘Togetherness’. Het bundelen van krachten, vanuit inspiratie en innovatie. Dat kan alleen vanuit gezamenlijkheid. Open en nieuwsgierig zijn naar de wereld, de ander en jezelf. Daar wordt hoop geboren!

Leiderschap

Onze maatschappij heeft hoopvolle, inspirerende én verbindende leiders nodig. Leiders die hoop bieden en te vertrouwen zijn. Leiders en ondernemers die zichzelf in de spiegel durven kijken. Hun angsten onder ogen zien en vandaaruit werken en leven. Doen wat nodig is om te veranderen. Open staat om te leren van andere culturen, leeftijden en van medewerkers. Iemand die niet wegloopt van conflicten, maar ze open weet te hanteren met respect voor alle betrokkenen. En, zo een stevig fundament bouwt waarop nieuwe initiatieven vorm kunnen krijgen. Op zoek naar mogelijkheden, verandering. Naar die plek waar het licht schijnt. We hebben behoefte aan ondernemers en leidinggevenden die de moed hebben om hieraan bij te dragen.

Binnen het bedrijf waar ik werk hebben we meerdere programma’s ontwikkeld waarin mensen leren hoe je visie kunt vormgeven vanuit je eigen unieke plek de samenleving. Daarmee bouwen we aan een hoopvolle samenleving, juist ook samen met de EO.

Ontmoet meer ondernemers

Sluit je aan bij het EO-ondernemersplatform

Ontmoet meer ondernemers

Ontdek waarom Chris Jan, Gerrie, Rens en anderen zich hebben aangesloten bij het zakelijke platform van de EO.