Ga naar zoekveld

Hybride werken bij de EO

11 november 2021 · Leestijd 3 min

Bij de EO is voor de werklocatiekeuze niet het gebouw leidend, maar het type werk, het doel van de activiteit, de de (live) interactie! Lees hoe we bij de EO hier mee omgaan.

Hybride werken: kies waar jouw werk plaatsvindt

Hybride werken staat voor het flexibel kiezen van de locatie waar het werk plaatsvindt. In hybride werkculturen is voor de werklocatiekeuze niet het beschikbare gebouw leidend, maar het type werk, het doel van de activiteit, de gewenste mate van interactie, de efficiënte van communicatie en de persoonlijke voorkeuren van medewerkers. Corona heeft deze beweging een onverwachts snelle boost gegeven, doordat we noodgedwongen moesten wennen aan volledig thuiswerken en allerlei vormen van hybride vormen van overleg en produceren. Veel werkzaamheden blijken we overal te kunnen doen: thuis, onderweg, op kantoor en in onze online werkomgevingen Teams. Iedere EO-collega kan de laptop openslaan waar en wanneer dat het beste uitkomt. Dát is, in een notendop, de balans binnen het flexwerken die we nog misten. Het ideale normaal is dus niet volledig thuis, ook niet volledig op kantoor, maar de juiste mix: het hybride werken!

Écht contact blijft noodzakelijk!

Maar lang niet alles kan vanuit huis, veel activiteiten vereisen live contact met ‘echte mensen’. Ook voor ontwikkeling is live samenwerken en anderen zien werken noodzakelijk. Idealiter laat je de locatiekeuze afhangen van de benodigde interactie en de noodzaak om al dan niet gelijktijdig in dezelfde ruimte te zijn. In deze afweging is een belangrijk elementen het functioneren van het team. Interactie tussen collega’s is nodig voor verbinding, groei, ontwikkeling en creativiteit. Om te groeien is het nodig dat mensen elkaar zien werken en zo van elkaar te leren. Werken is een teamsport waarbij medewerkers niet alleen rekening houden met ‘wat is goed voor mij’, maar het functioneren van alle teamleden als uitgangspunt nemen.

We merken vooral dat de belangrijkste vraag niet zozeer is waar en wie op afstand wil werken maar hoe zorgen we ervoor dat iedereen in de organisatie gehoord wordt en zich verbonden voelt met zijn of haar collega’s. Hierom vinden we het belangrijk dat er in het team waarin je werkt afspraken worden gemaakt waaruit duidelijk wordt wanneer in de week live ontmoeting plaatsvindt.

Wil jij ook hybride werken bij de EO?

Ook de flexibiliteit in je werk ervaren bij een grote mediaorganisatie? Check snel de vacatures die momenteel 

Alle EO Vacatures