Ga naar zoekveld

Gijsbert is Product Owner: "De EO stond niet op mijn shortlist"

"Ook hier mag ik veel mensen tot steun zijn"

29 april 2024 · Leestijd 3 min

“Hoe hebben jullie mij gevonden?” Het is Gijsbert zelf die de eerste vraag stelt aan het begin van het interview. “Ik probeer me hier zo low key mogelijk te gedragen”, zegt de product owner van CRM (Customer Relations Management) Salesforce: dit is de software waarin alle contacten met leden en andere contacten vindbaar moet zijn. “Zeg maar gerust dat mijn team de ‘schatkist van de EO’ beheert. Het klinkt misschien technisch en ingewikkeld, maar dat valt mee. Ik ben zelf helemaal geen techneut.”

Geen techneut? Is dat wel handig in jouw baan?

“Ik bepaal wat de EO nodig heeft binnen het CRM en de techneuten vertalen dit. Ik zie het als mijn gave dat ik andere mensen kan en mag laten bloeien. Want als je plezier hebt, kun je ook goed werk leveren. Laten we elkaar dienen en eren. Dat is mijn levensmotto.”

Hulp bij levensvragen

“Ook toen ik nog een eigen adviesbureau in Bodegraven had, stond niet alleen de software centraal. Er kwamen heel vaak mensen bij me langs op kantoor, die echt even met iemand moesten praten. Omdat ze mentaal in de knel zaten of worstelden met levensvragen. Soms kenden ze me via anderen en belden ze me. Dan zei ik: ‘Kom maar langs’ en maakte ik tijd.”

Uit Gods hand ontvangen

“Aan mijn bureau zijn mensen tot geloof gekomen”, blikt Gijsbert terug. “Ik was ervan overtuigd dat ik mijn bedrijf uit Gods hand had ontvangen. Toen ik het moest opgeven, vond ik dat dan ook heel moeilijk.”

Wat ging er mis?

“De coronatijd was desastreus. Bedrijven hadden wel iets anders aan hun hoofd dan nieuwe softwareprojecten. Ik moest mijn bedrijf in 2022 in Gods hand terugleggen. Maar ik wist: ‘De Heer zal gaan voorzien.’ Woorden uit het verhaal van Abraham, die deze woorden tegen Izak sprak, op weg naar het offer.”

Gebeurde dat ook echt?

“Ik was nog niet eens op zoek naar iets nieuws, toen ik een vacature van de EO tegenkwam. Ik heb gereageerd en nou ja, de rest is geschiedenis.”

Dagelijkse Inspirator

“Ook hier mag ik veel mensen tot steun zijn: collega’s die behoefte hebben aan een praatje en weten van mijn relatie met Jezus. Regelmatig zit ik in een van de kantoortjes van dit gebouw met iemand in gesprek of om te bidden. Naast mijn functie heeft God mij ook deze rol gegeven. Hij is mijn dagelijkse Inspirator sinds Hij me jaren geleden leerde om niet meer op mezelf, maar op Hem te vertrouwen. God zal me altijd daar brengen waar Hij me nodig heeft. Nu bij de EO dus!”