Ga naar zoekveld

Gerrie Lemmers wil op zakelijk, sociaal en maatschappelijk gebied van betekenis zijn

20 mei 2023 · Leestijd 3 min

Wie zijn de bevlogen ondernemers die betrokken zijn bij de EO? Deze maand maak je in de rubriek 'Spot on' kennis met ondernemerscoach Gerrie Lemmers. Ze vertelt openhartig over haar bewogen leven én over de waarde van veerkracht en dankbaarheid.

"'Wat drijft jou om mee te willen bouwen aan een hoopvolle samenleving?' Al wandelend ga ik met deze verdiepende vraag op pad. In gedachten ga ik terug in de tijd. Privé, zakelijke en maatschappelijke thema’s komen in mijn hoofd voorbij.

Wat speelt er nu in deze wereld en wat doe ik met mijn kennis en de levenservaringen die op mijn pad zijn gekomen? Als moeder van 2 (nu volwassen) kinderen, ondernemer, boordevol ambitie, was ik getrouwd, zoals de wet en kerk het noemt “tot de dood ons scheidt”. Dit scenario werd helaas, te vroeg, de realiteit."

'Mijn wereld lag aan puin'

"Op mijn 41e werd mijn status ‘weduwe’. De vader van mijn kinderen koos op 44-jarige leeftijd zelf voor de dood. Mijn man, maatje en zakelijke partner was niet meer hier. Een inktzwarte dag, waarop mijn leven voor altijd veranderde. Zonder geloof, hoop, moed en vertrouwen had ik dit niet doorstaan. Mijn wereld lag volledig in puin, aan mij de taak om er wel of niet iets mee te doen. Oftewel, hoe konden wij samen, mijn kinderen en ik, er alsnog iets heel moois van maken. Veerkracht heeft mij verder geholpen. En dankbaarheid. Er was zoveel wat er wel nog was, hoe moeilijk ook.

Dat is wat mij drijft om mee te bouwen aan een hoopvolle samenleving. Iets voor een ander te kunnen betekenen op zakelijk, sociaal en maatschappelijk gebied. 15 jaar geleden een consultancybureau voor ondernemers opgezet. Gestart als crisis-en interimmanager. Als ‘helper’ ging ik vooral door om anderen te helpen."

Onzichtbaar verdriet

"Mijn reis van vele opleidingen, training en persoonlijke ontwikkeling, gericht op het menselijke brein, communicatie en welzijn. Voor mij was het een logische stap om als coach op levens- en bedrijfsniveau aan de slag te gaan. Tegenwoordig vanuit 2 locaties, mijn kantoor of al wandelend op het bospad.

Ik hoop ’n extra steentje bij te dragen om het taboe van suïcide te doorbreken, door het schrijven en uitgeven van mijn boek. In het bedrijfsleven, de directie, het MT en op de werkvloer is zoveel onzichtbaar verdriet. Echt iets om heel erg stil van te worden. Private, financiële en economische zorgen, waar mensen in het ergste geval geen enkele uitweg meer zien. Of nabestaande zijn. Schrijnend. Ik kan en wil er mijn ogen niet voor sluiten."

De natuur als 'stille helper'

"De natuur is al die jaren mijn stille helper. Daar vind ik rust en bezinning. De natuur laat veerkracht zien en vertrouwen. Mijn vrije tijd breng ik graag door met wandelen, yoga, golf, reizen én met mijn kinderen. Het is een rijkdom om moeder en oma te mogen zijn.

Als aankomend voorzitter van een grote serviceorganisatie en voorzitter van een zorgcentrum die kleinschalig ouderenzorg biedt aan (licht) dementerende ouderen draag ik als bestuurder graag bij aan het creëren van kansen en welzijn. Dankbaarheid."

Ontmoet meer ondernemers

Sluit je aan bij het EO-ondernemersplatform

Ontmoet meer ondernemers

Ontdek waarom Rens, Simone, Chris Jan en anderen zich hebben aangesloten bij het zakelijke platform van de EO.