Ga naar zoekveld

Chris Jan Vrieling: 'We hebben een verantwoordelijkheid om voor elkaar te zorgen'

20 maart 2023 · Leestijd 3 min

Deze maand zetten we de spot op Chris Jan Vrieling. Deze ondernemer wil - óók bij het zakendoen - oog houden voor de ander. Hij vertelt over zijn familiebedrijf, verbinding en de verantwoordelijkheid om voor elkaar te zorgen.

"Mijn naam is Chris Jan Vrieling, 33 jaar oud en betrokken bij ons familiebedrijf in Dedemsvaart, Hardenberg en Zwolle. Ons advieskantoor is in 75 jaar uitgegroeid tot een financiële dienstverlener met diverse bedrijfsonderdelen. Dat het familiebedrijf een mooie groei heeft doorgemaakt is te danken aan wat God ons schenkt. Daar zijn wij erg dankbaar voor, en daarom zijn we met het bedrijf al drie generaties betrokken bij goede doelen. Dit zit in het DNA van het familiebedrijf."

Verantwoord zaken doen

"Van mijn vader heb ik geleerd dat je als ondernemer verantwoord zaken moet doen. Dit doe je door iedereen in zijn of haar waarde te laten en de verbinding te zoeken met de mensen in de omgeving.

We doen het uiteindelijk allemaal samen, en daarom moet je als ondernemers onder elkaar ieder zijn eerlijke marge gunnen. Als je altijd maar het onderste uit de kan wilt halen, streef je niet naar lange termijn relaties. Met deze lange termijn visie kijk ik ook naar de wereld. We hebben met elkaar de verantwoordelijkheid om te zorgen voor de wereld (van morgen) die Gods ons heeft geschonken."

'Heb uw naaste lief'

"Ik ben dankbaar dat mijn ouders mij de wereld hebben laten zien van alle kanten, zo ook de minder ontwikkelde landen. Je komt in aanraking met mensen in armoede en nood. Dan besef je pas écht hoe goed wij het in Nederland hebben. Dan denk ik aan wat er staat geschreven in Matteüs 22:39: “… heb uw naaste lief als uzelf.’’, in deze tekst lees ik de verantwoordelijkheid die we hebben om voor elkaar te zorgen."

Zorgen voor de medemens

"De verantwoordelijkheid om te zorgen voor onze medemens wordt uiteraard getriggerd door de belangrijke EO projecten die voorbij komen. Denk alleen al aan Syrië en Turkije waar onlangs meerdere aardbevingen zijn geweest. Verschrikkelijke beelden in het nieuws laten de benarde situatie van mensen zien. Dan zijn wij als familiebedrijf dankbaar om mensen in een uitzichtloze situatie weer perspectief te bieden. EO Metterdaad geeft een stem en steun aan mensen wereldwijd, die leven in onrecht, nood en armoede. Vanuit ons familiebedrijf voelen wij ons sterk verbonden met deze waardevolle missie."

Ontmoet meer ondernemers

Sluit je aan bij het EO-ondernemersplatform

Ontmoet meer ondernemers

Ontdek waarom Gerrie, Daan, Alderik en anderen zich hebben aangesloten bij het zakelijke platform van de EO.