Ga naar zoekveld

Werken bij de EO

De EO (Evangelische Omroep) is een eigentijds mediabedrijf (met televisie, radio, internet, bladen en evenementen) met een open bedrijfscultuur en aandacht voor opleiding, ontwikkeling, flexibiliteit en kwaliteit van medewerkers.

Redactiestagiair bij Radio 1

Hilversum

Medewerker recruitment

Else van Velzen

Voor de beste start van je journalistieke loopbaan op radio en tv nodigen we je uit te solliciteren bij de EO op NPO Radio 1. Je wilt de journalistiek in? En je wilt dat vak uitoefenen in de wereld van radio en televisie? Dan kun je ophouden met zoeken.

Wij maken een complete bureauredacteur van je die niet alleen terecht kan in de radiowereld, maar ook bij journalistieke tv-programma’s. Wij geven je de kans om echt zelf een programma te maken. Wij bieden je een stageplek waar creativiteit, verantwoordelijkheid en teamgeest voorop staan.

Wat ga je doen:
We maken drie nachtprogramma's. Eentje in het holst van de nacht en twee in de vroege ochtend. Je gaat vooral voor die ochtendprogramma's aan de slag.

Iedere zaterdag- en zondagochtend tussen 06.00-07.00uur bespreken wij de heetste actualiteit, zowel op het gebied van nieuws en media (zaterdag) als op het gebied van religie (zondag). Samen met een drietal jonge opiniemakers neemt de presenator van dienst op zaterdagochtend de weekendkranten door. En met speciale gasten bespreken we op zondagochtend het laatste nieuws in de wereld van zingeving en religie. Jij mag gasten benaderen en voorbereiden EN op regelmatige basis de uitzending van regie voorzien. De presentatoren rekenen op jou!

Verder maken we ook nog De Nacht Van. Jan-Willem Wesselink nodigt elke nacht van dinsdag op woensdag gasten uit met een bijzonder verhaal. Diepgang en persoonlijke betrokkenheid zijn daar de sleutelwoorden. Incidenteel kun je ook worden ingezet voor de drie andere programma's die we op NPO Radio 1 maken: Het debatprogramma Dit is de Dag, het verhalende Langs de Lijn en Omstreken en Geld of je Leven, het programma over economie.

Wat zoeken wij:

  • Je hebt je journalistieke hart op de goede plek, een brede maatschappelijke blik en volgt het nieuws op de voet;
  • Je hebt een leerzame houding en bent flexibel;
  • Je bent vierdejaarsstudent en volgt de hbo opleiding Journalistiek of een andere relevante WO-opleiding;
  • Je hebt een leerzame houding en je bent flexibel;
  • Je bent doortastend en vasthoudend;
  • Je bent communicatief sterk en innemend;
  • Je bent een teamspeler en stressbestendig;
  • Je hebt kennis van of affiniteit met het christelijk geloof en de EO.

Stageperiode

We zijn op zoek naar een stagiair die fulltime aan de slag wil gaan per september 2022!

Reageren

Ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan via het online sollicitatieformulier. Heb je vragen? Stuur ons gerust een mailtje via stages@eo.nl.

Vraag over deze stage?

Else van Velzen

06-48148384

stages@eo.nl

Reageer direct

Persoonlijke informatie

We accepteren PNG, JPG, en JPEG bestanden.

Motivatie *

Schrijf jouw motivatie... *

CV *

We accepteren PDF, DOCX, JPG en PNG bestanden.