Redactiestage TV

36 uur | Hilversum

Else van Velzen (EO)

Verras jij ons met jouw gevoel voor TV? Durf jij op een junk of zwerver af te stappen; of je in no time te storten in een diepgaand gesprek met een tienermoeder of jeugdcrimineel? Wil jij je ontwikkelen tot een professioneel redacteur? Ga de uitdaging aan bij het TV-programma Soep, sores en soelaas, en wij stomen jou klaar voor het echte werk!

De EO werkt met Bert van Leeuwen aan een tweede serie die vanaf 20 september op de buis verschijnt. We gaan op zoek naar gewone en bijzondere mensen die in moeilijke omstandigheden moeten zien te overleven, en de kracht vinden om door te gaan. En we zoeken naar verhalen van hoop, naar plekken waar mensen elkaar tot steun zijn.

Wat ga je doen?

Je helpt mee met het samenstellen van verschillende rubrieken. Je bent verantwoordelijk voor een vaste rubriek, die je helpt verzinnen, produceren, filmen en monteren. Daarnaast doe je research voor TV-items, doe je voorgesprekken met tal van verschillende mensen en werk je deze uit voor Bert en voor de camjo’s. Je neemt wekelijks deel aan redactievergaderingen. Kortom, je werkt allround mee op de redactie!

Wat zoeken wij in jou?

We zijn op zoek naar een derde- of vierdejaarsstudent journalistiek die zelfstandig kan werken en zijn/haar nek durft uit te steken. Je hebt affiniteit met het christelijk geloof. Je schrikt er niet voor terug om je tanden in een verhaal te zetten en de basisbeginselen van goede journalistiek hoeft niemand je uit te leggen. Je weet wat er speelt in de wereld en je bent niet bang om je in uitdagende situaties te storten.

Bij voorkeur heb je ook een rijbewijs omdat je vaak door het land mee gaat en dus veel onderweg bent!

Waarom stage lopen bij de EO?

De Evangelische Omroep (EO) is een eigentijds mediabedrijf (met televisie, radio, internet, bladen en evenementen) en heeft jaarlijks tientallen stageplaatsen om bij te dragen aan de ontwikkeling van jonge professionals. De missie van de EO is om het goede nieuws van Jezus Christus door te geven aan de samenleving. De bedrijfscultuur is open en er is veel aandacht voor opleiding, ontwikkeling, flexibiliteit en kwaliteit van medewerkers.

Stageperiode

Het gaat om een fulltime stage voor drie tot vijf maanden tussen half augustus en half december 2021. De precieze data bepalen we in overleg met jou.

Stagevergoeding

€250,- bruto per maand op basis van 36 uur per week.

Reageren

Ben je enthousiast geworden? Stuur dan een korte sollicitatiebrief en je CV zo snel mogelijk naar eindredacteur Erwin Hoffmann via het online sollicitatieformulier. Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar stages@eo.nl

Vraag over deze stage?

Else van Velzen (EO)

06-48148384

Reageer direct

Persoonlijke informatie

We accepteren PNG, JPG, en JPEG bestanden.

Motivatie *

Schrijf jouw motivatie... *

CV *

We accepteren PDF, DOCX, JPG en PNG bestanden.