Online Redactie stagiair bij Blauw Bloed

32 uur - 36 uur | Hilversum

Else van Velzen (EO)

Je bloed hoeft niet ‘blauw’ te zijn om bij hét royaltyprogramma van de Nederlandse Publieke Omroep te werken, maar passie voor televisie is wel noodzakelijk! Je krijgt een kans om in vier/vijf maanden een schat aan ervaring op te doen. Dit kan dé stageplek voor jou zijn maar, je moet wel graag willen…


Blauw Bloed is het wekelijkse royaltyprogramma van de EO, met rechtstreekse uitzendingen op zaterdagavond rond 19.30 uur. Gepresenteerd door Jeroen Snel. Het programma wordt gemaakt door een team van ongeveer 15 medewerkers.

Het is belangrijk dat je betrokkenheid voelt bij het programma (en het team!) en dat je inhoudelijke interesse hebt - of krijgt - in royaltyjournalistiek. Je bent nieuwsgierig, proactief en in staat om zelfstandig te werken. We verwachten van je dat je de Nederlandse taal uitstekend beheerst - zowel mondeling als schriftelijk - en dat je géén 9 tot 5 mentaliteit hebt.

Wat ga je doen?

Check jij iedere minuut je Instagram en Facebook? Is het maken van online video’s je hobby én schrijf je hier in een handomdraai een pakkende, korte tekst bij? (Of ben je heel enthousiast over dit allemaal?) Dan zoeken wij jou!

Naast de wekelijkse uitzending heeft Blauw Bloed een website en social media kanalen waar dagelijks actueel royaltynieuws met video’s en foto’s op wordt gedeeld.

Wie zoeken wij?

We zoeken stagiaires om te ondersteunen bij het up-to-date houden van onze kanalen. Dit houdt in dat jij bovenop het laatste (royalty)nieuws zit, teksten schrijft, filmt, en video’s monteert. Iedere dag komt er royaltynieuws binnen en wij willen dit zo snel, correct en leuk mogelijk brengen.

Tijdens je stageperiode 'ruik' je aan de verschillende disciplines binnen de redactie. Je mag mee met het draaien van bijvoorbeeld koninklijke werkbezoeken, modereportages, geschiedenis-items en actuele exposities. Ook het uitzendproces in studio en regie maak je van dichtbij mee.

Voor de periode september 2021 t/m januari 2022 zoeken wi een redactiestagiair. Voor vier of vijf dagen per week. Onze voorkeur gaat uit naar een derde- of vierdejaars leerling van een journalistieke/communicatie-opleiding, opleiding AV-specialist of de opleiding Media- en Entertainment.

Waarom stagelopen bij de EO?

De Evangelische Omroep (EO) is een eigentijds mediabedrijf (met televisie, radio, internet, bladen en evenementen) en heeft jaarlijks tientallen stageplaatsen om bij te dragen aan de ontwikkeling van jonge professionals.

De missie van de EO is om het goede nieuws van Jezus Christus door te geven aan de samenleving. De bedrijfscultuur is open en er is veel aandacht voor opleiding, ontwikkeling, flexibiliteit en kwaliteit van medewerkers.

Reageren

Nieuwsgierig geworden? Solliciteer dan via het online sollicitatieformulier t.a.v. Arjan Mitzer. Heb je vragen? Stuur dan gerust een mailtje naar stages@eo.nl.

Vraag over deze stage?

Else van Velzen (EO)

06-48148384

Reageer direct

Persoonlijke informatie

We accepteren PNG, JPG, en JPEG bestanden.

Motivatie *

Schrijf jouw motivatie... *

CV *

We accepteren PDF, DOCX, JPG en PNG bestanden.