Ga naar zoekveld

Neem een virtueel kijkje in het EO-gebouw!

11 november 2021 · Leestijd 2 min

Weten waar jij misschien binnenkort rondloopt? Ontdek hier het bijzondere gebouw waar de EO in gevestigd is.

Een bruisend gebouw met een bijzondere geschiedenis

Aan de Oude Amersfoortseweg in Hilversum, vlakbij het huidige station Hilversum Sportpark, is door het aartsbisdom Utrecht de 'Aartsbisschoppelijke Kweekschool St. Ludgerus' opgericht. De kweekschool, waarin het aartsbisdom jonge mensen opleidde tot onderwijzer in het katholiek onderwijs, bevatte  leslokalen, een kapel, fraterhuis en eet-en recreatiezalen. Het gebouw is ontworpen door architect H. Nieuwenhuijsen en gebouwd in 1908-1909. 

Sinds 1972 is het het 'thuis' van de EO, 5 jaar na de oprichting. Veel onderdelen van de vroegere kweekschool zijn nog duidelijk terug te zien! Zo is de kapel tegenwoordig een opnamestudio waar het originele orgel en de glas-in-lood-ramen nog in zitten. Maar ook het grote trappenhuis en de kantoorgangen zijn bijzonder om doorheen te lopen.

Het gebouw is misschien al ruim 100 jaar oud, het is tegenwoordig voorzien van alle gemakken voor een ideale werkplek; Kantoortuinen, focusplekken,  editsets, regieruimtes, podcaststudio's, een gebedsruimte, studio's en meer!

Ook hier rondlopen?

Bekijk al onze openstaande vacatures, en wie weet dwaal jij binnenkort rond in een van deze wandelgangen.

Alle EO vacatures