Ga naar zoekveld

Hulpvraag | EO nieuwsbrief | maart

21 februari 2024 · Leestijd 3 min

Voor de nieuwsbrief van maart hebben wij de volgende hulpvragen. Gezocht: rolluiken en bruikbare smartphones

Hulpvraag Stichting ANDERS Eindhoven

Marion woont, na huiselijk geweld en een periode in de opvang, alweer bijna een jaar in een sociale huurwoning. Die woning en tuin zijn door haarzelf met de zeer beperkte middelen waarover ze beschikt, opgeknapt en ingericht. Ze woont er met haar 11 jarige zoon. Tot zover alles goed.

Onlangs zijn ze opgeschrikt door een inbraakpoging, zeer waarschijnlijk namens of door de ex-partner. Deze man zijn ze juist ontvlucht vanwege huiselijk geweld. De angst zit er goed in bij beiden. Moeder en zoon slapen, vanwege die angst, tijdelijk op één kamer. De hulpvraag van deze twee kwetsbare mensen: rolluiken aan de achterzijde van de woning; voor het keukenraam, de keukendeur en het raam van de woonkamer.

Ben jij degene die Marion kan helpen?

We zoeken al enige tijd naar een ondernemer die de materialen en montagekosten wil schenken. Tot op heden is dat niet gelukt. We gunnen het deze dappere moeder en zoon dat ze op korte termijn beter kunnen slapen. Dan gaat het op school en werk vast ook beter. Het team van Stichting ANDERS Eindhoven biedt graag hoop en perspectief in vastgelopen situaties. Wie doet er mee? Neem contact op met regioleider Bart Moret via eindhoven@stichtinganders.nl of laat een berichtje achter op de website.

Hulpvraag Stichting ANDERS Drechtsteden

Het hebben van een smartphone is een zo goed als onmisbaar product in de huidige samenleving. Dat is geen verrassing als je bekijkt hoe vaak jij er waarschijnlijk zelf gebruik van maakt op een dag. Een smartphone wordt extra belangrijk als je geen directe toegang hebt tot een laptop of computer. Dat is voor de mensen waar wij thuiskomen vaak aan de orde van de dag. Daardoor ontstaat er, als die telefoon kapotgaat, vaak direct een probleem. Bankzaken kunnen niet meer worden gedaan en ze zijn letterlijk onbereikbaar voor de rest van de wereld, waaronder ook hun hulpverlener.

Het blijft een vreemde gewaarwording om op de bonnefooi naar iemand toe te gaan omdat checken of hij of zij thuis is niet kan omdat die persoon simpel onbereikbaar is. En dat komt dus voor. Je kunt je voorstellen dat iemand als gevolg hiervan vastloopt.

Maak jij het verschil?

Nu je dit weet kun je wellicht verschil maken, want heel concreet zijn we op zoek naar nog bruikbare smartphones. De vereisten zijn dat iemand er mee moet kunnen bellen, toegang heeft tot het internet en idealiter whatsapp kan gebruiken.

Heb jij als ondernemer de mogelijkheid om hierin iets voor onze doelgroep te betekenen? Neem contact op met Stichting ANDERS Drechtsteden (drechtsteden@stichtinganders.nl) of laat een berichtje achter op de website. Door jouw bijdrage kun je heel concreet verschil maken voor deze kwetsbare groep mensen en voorkom je letterlijk dat wij voor dichte deuren staan!